Digital Ocean: VPS (Virtual Private Server) la un pret accesibil

Trecute sunt vremurile in care un server dedicat costa sute si sute de dolari pe luna. In clipa de fata suntem rasfatati de oferte. Si avem de unde alege, asta e sigur:

Amazon (AWS), Google, Microsoft Azure, DigitalOcean, Linode. Sigur mi-au scapat cateva, nu are importanta. Articolul este in special despre DigitalOcean.

Digital Ocean (DO) are pe prima pagina: Deploy an 512MB RAM and 20GB SSD cloud server in 55 seconds for $5/month. Simple, fast, scalable SSD cloud virtual servers.

DA! Testat de mine, dureaza in general 55 de secunde dar de obicei mai putin. Rareori mai mult, ca si orice sistem, nu e perfect. Si da, costa doar 5 dolari. Cam cat o saorma cu de toate si un suc. La banii aia, chiar primesti ceva: 20gb si 500mb RAM si 1TB de trafic.

Inainte de concluzii, sa analizam putin: DigitalOcean sunt relativ noi si piata lor tinta sunt dezvoltatorii / programatorii: “Simple Cloud Hosting built for developers”. Asta pentru ca serverele nu sunt cu CPanel sau Plesk, ceea ce poate face putin dificila administrarea lor.

Serviciile pe care ti le ofera sunt de baza. Un VPS si DNS. Nu iti sunt oferite load balancing, hosted databases, hadoop clusters, etc dar exista o comunitate si multe tutoriale verificate care te pot ghida sa-ti construiesti o infrastructura mai complexa. Comparat cu AWS (Amazon Web Services) are mult mai putine chestii de oferit, dar nu e neaparat un dezavantaj.

Ia sa vedem ce ne ofera:

 • Toate serverele ruleaza pe SSD drives (!!!)
 • Virtualizare KVM cu resurse garantate
 • Viteze de 1Gbps
 • Adresa IP dedicata
 • Redimensionare simpla.
 • “Imagini” – gata pregatite pentru aplicatii (WordPress, LAMP, RoR, etc)
 • Data centers in Europa, SUA, Asia
 • [Gratuit] Private Networks in acelasi Data Center
 • 99.99% uptime
 • Suport 24/7 (am avut intrebari / probleme de cateva ori, am fost surprins de rapiditatea cu care mi s-a raspuns)
 • Pret clar. Fara vrajeli cu .99 sau costuri ascunse
 • Servere noi in 55 de secunde
 • Si mai are si un API

Preturile

DigitalOcean Comparare Pret

Nu vei gasi mai ieftin ca DO.

Foarte convenabile preturi. Iti permiti o infrastructura proprie fara sa-ti vinzi masina si sa amanetezi inelele mamei. Daca incepi un proiect si acesta prinde avant, e destul de simplu sa-ti redimensionezi serverele.

Personal imi place interfata extrem de simpla si pretul pe ora: daca vreau (si am vrut de multe ori) sa testez ceva, creez un VPS, testez si cand termin, il sterg. Platesti cativa centi pentru cateva ore… misto!

Vrei sa-ti salvezi munca, faci o imagine (snapshot) a serverului si-l poti sterge. Cand vrei (peste oricat timp) sa-l recreezi, ai imaginea pregatita.

Nu au costuri ascunse, totul e la vedere. Poti plati prin PayPal sau cu cardul.

Daca esti curios, desigur, fa-ti un server in 55 de secunde.

Daca ai testat, anunta-ma cum iti place.

Published by

Cristian Raț

Lucrez ca si dezvoltator aplicatii web de mai bine de 10 ani. Sunt Senior PHP developer la o companie din Londra. Anterior am lucrat in diverse agentii digitale din Londra sau Romania, unde am avut propria companie. In general folosesc WordPress la proiectele freelance sau Symfony framework la jobul de zi cu zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *