Page Speed si Firebug, extensie Firefox pentru developeri

Page Speed este un addon cu sursa deschisa pentru Firefox si Firebug.

Orice dezvoltator sau webmaster ar trebui sa aiba aceasta combinatie instalata. La ce foloseste: Page Speed evalueaza performanta paginilor si ofera sugestii scurt si la obiect despre cum se pot imbunatati aceste performante.

Aceste sugestii sunt rezultatul unor teste care se fac asupra codului (si / sau a serverului). Aceste teste sunt bazate pe un set de practici recomandate pentru a imbunatati performanta.

Page speed este un addon pentru Firefox dar exista si componenta care se instaleaza pe un server care ruleaza Apache. Este un modul si se numeste mod_rewrite.http://code.google.com/speed/page-speed/
Pentru mai multe informatii.

Page speed se instaleaza in Firefox ca si orice alt add-on. O conditie este prezenta Firebug. Daca exista un update, acesta se va intala automat.

In Mozilla Firefox 3.6 add-on-urile se acceseazaz din meniul Tools /Unelte si de acolo la Add-on.

Cum iti analizezi site-ul

Pentru a-ti analiza site-ul il accesezi si in Firebug ultima optiune.

Inainte de a incepe sa-ti schimbi site-ul, css-ul si altele, citeste mai exact instructiunile si fii sigur ca intelegi dinainte de a te apuca de lucru ce trebuie sa faci.

In urma analizei vei primi si un punctaj pentru site pe care il poti compara cu cel dupa modificari.

Published by

Cristian Raț

Lucrez ca si dezvoltator aplicatii web de mai bine de 10 ani. Sunt Senior PHP developer la o companie din Londra. Anterior am lucrat in diverse agentii digitale din Londra sau Romania, unde am avut propria companie. In general folosesc WordPress la proiectele freelance sau Symfony framework la jobul de zi cu zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *