Server Xampp pe Windows 7

Daca ai nevoie sa testezi o aplicatie, poate inveti sa programezi in php sau poate pur si simplu te joci cu codul, atunci sigur vei avea nevoie de un server.

Daca rulezi Windows, ca majoritatea, atunci sigur vei avea nevoie sa instalezi PHP, MySql si Apache.

Toate bune si frumoase doar ca instalarea acestor programe necesita un efort destul de mare (configurari peste configurari, care nu sunt intotdeauna usoare pentru incepatori). Cand ai facut sa mearga Apache, descoperi ca nu are modulul cutare. Imi amintesc cand eram la inceputuri si experimentam cu acestea, ca imi venea sa imi smulg parul din cap.

Pai nu mai smulgeti caci exista o solutie rapida si gratuita.

Xampp, gratuit, util si simplu de utilizat.

Server Xampp sub Windows 7

O atentie trebuie acordata acestuia in cazul in care rulati anumite software de protectie (antivirus – firewall). Personal am avut probleme cu ZoneAlarm, care incetinea raspunsurile paginilor din Xampp intr-atat incat nu puteam sa export nici macar structura unui tabel sau  a unei baze de date. Asa ca am facut altceva, mi-am facut un  Server Ubuntu acasa.

La ce mai trebuie sa fii atent- daca folosesti Skype, trebuie sa pornesti serverul Apache inainte de a porni skype. Exista un conflict la porturi din cauza caruia Apache porneste si se inchide imediat.

In afara de asta, ca si convenienta recomand sa instalati Xampp intr-un folder la indemana (gen desktop/xampp) si nu d:/programe/server/cutare/altceva/xampp).

Din experienta… este mai simplu asa.

Succes!

Published by

Cristian Raț

Lucrez ca si dezvoltator aplicatii web de mai bine de 10 ani. Sunt Senior PHP developer la o companie din Londra. Anterior am lucrat in diverse agentii digitale din Londra sau Romania, unde am avut propria companie. In general folosesc WordPress la proiectele freelance sau Symfony framework la jobul de zi cu zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *